BASECAMP vzw
Ten Bos 55
9320 Erembodegem (Aalst)

0032 (0) 485 698 916
info@basecampvzw.be

Durnal adventure

Onze uitvalbasis in de Belgische Ardennen voor het echte adventure werk!

Locatie Oude steengroeve te Durnal
Duur activiteit Dagactiviteit
Aantal deelnemers Min. 40 deelnemers – max. 80 deelnemers
Leeftijd deelnemers +12 jaar
Doelgroep Scholen, verenigingen, bedrijven, families / particulieren

In en rond een oude steengroeve, gelegen te Durnal, ten midden van een groene oase, schuilt de ideale uitvalbasis voor een dag vol fun en avontuur. En dit op een uur rijden van Brussel. Deze site word speciaal en alleen voor uw groep afgehuurd. Een dag vol uitdaging, inspanning en heel veel plezier. Een dag waar elke avonturier, klein of groot, zijn hoogtepunt beleeft.
Via onderstaande activiteiten lijst kun je zelf je dag / weekend samenstellen. Hierdoor bepaal je zelf hoe avontuurlijk je dag/weekend wordt. Bij grote groepen kan je zelf meerdere activiteiten combineren. De avontuurlijke groep kan klimmen en klauteren terwijl de rustigere groep bijvoorbeeld een oriëntatiewandeling doet.

½ dag The Final Countdown

The Final Countdown is een 3 uur durende aaneenschakeling van fysieke en mentale uitdagingen, waarbij jullie 3 uur de tijd hebben om de juiste code te bemachtigen en zo de tijd stil te zetten. Samenwerken, inzet en elkaar kennen zijn hier meer dan op hun plaats.

½ dag klimmen en klauteren

Voor deze activiteit meten we jullie een klimharnas en helm aan en mogen jullie zich uitleven op het verticaal terrein. Tijdens deze halve dag maken jullie kennis met 3 onderdelen van de klimwereld:

  • RotsklimmenNa de nodige instructies, beveiligen jullie elkaar tijdens het rotsklimmen. De monitoren geven jullie hierbij de nodige ondersteuning en geven de “tricks” mee om jullie klimervaring tot een hoogtepunt te brengen.
  • Via FerrataVia ferrata betekent in het Italiaans "ijzeren weg" , wat meteen een goede definitie van het begrip is. Een via ferrata is een met stalenkabel uitgezet parcours langs een rotswand. Het is een kruising van bergbeklimmen en bergwandelen. Deze activiteit is dan ook voor iedereen haalbaar.
  • RappelEenmaal boven op de rotswand, dalen jullie af via een touw naar de begane grond.

½ dag Battle of the Fire

Vuur maken is een kunst. En zonder aansteker is het nog een stuk moeilijker als men denkt. Scherp je survival skills maar aan want via 10 uitdagende survival opdrachten kan het nodige en waardevolle materiaal, om vuur te maken, bemachtigd worden. Maar dan nog is de grote vraag wie als eerste het gevecht van het vuur wint!

½ dag Oriëntatiewandeling

Een mooie wandeling door de bossen en weilanden met handige tips en weetjes over de omgeving en natuur. Wij stellen informatie en oriëntatiemateriaal ter beschikking. De wandeling gebeurt onder eigen toezicht en op zelfstandige basis.

½ dag GO4it!

GO4it! is een avontuurlijk en sportief spel waarbij de groep wordt uitgedaagd in 10 tot 15 uiteenlopende opdrachten. Samenwerking en inzet zijn de sleutelwoorden tot het slagen in dit spel. Soms gaat de hele groep aan het werk, soms moet de groep een teamlid afvaardigen. Redt jullie groep zich in deze reeks van uitdagingen?

aanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventureaanbod - activiteiten - durnal_adventure